TELEVİZYON PROGRAMLARI

Gezelim Görelim Programı: Ayvalık

TRT’de yayınlanan Gezelim Görelim Programının Ayvalık’ı konu aldığı bölümünü aşağıdaki bağlantıya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Ege’nin İncisi Ayvalık

Vahit Özdemir’in yönetmenliğini üstlendiği ve TRT’de yayınlanan programda Ayvalık ele alınıyor. Videoda Ayvalık’ın mimari ve doğal güzellikleri gözler önüne seriliyor. Sarımsak taşlarından yapılan enfes Ayvalık evlerinden zeytin hasadına, Cunda’nın (Alibey Adası) güzelliklerinden Ayvalık mutfağına, zeytin yağlı sabunların nasıl yapıldığından Şeytan Sofrası’na görsel bir şölen sizleri bekliyor.

Türk-Yunan Mübadelesinin Bilinmeyen Yönleri

Programda Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Berber ile Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Arı, Türkiye ve Yunanistan arasında 1924’te yapılan nüfus mübadelesi hakkında çok önemli bilgiler veriyor.

Ayvalık o kadar popüler bir hale geldi ki her gün bu muhteşem coğrafyanın doğal güzellikleri, tarihi ve kültürüyle ilgili bir çok yayın yapılıyor. Kitle iletişim araçlarının gelişmesinin Ayvalık ile ilgili belgesel, film ve dizi üretimine olumlu katkısı yadsınamaz. Biz de elimizden geldiğince bu üretimleri sizlerle paylaşmak istedik.

BELGESELLER

Arap Kızı Camdan Bakıyor

Arap Kızı Camdan Bakıyor, yapım ve yönetimini Gül Muyan’ın üstlendiği Ayvalıklı mermer ustası Mustafa Olpak’ın Afrika’da başlayıp oradan Girit’e İstanbul’a uzanan ve İzmir’de son bulan üç kuşaklık aile öyküsü üzerine kurulu bir çalışma.

 

 

 

 

Yorum bırakın

Trend